GravidYoga & GravidMassage med Barnmorska

Förbered dig för din största utmaning. läs forskning.

GRAVID

GravidYoga

Forskning om GravidYoga

  GravidYoga

  Klasser i GravidYoga

   • Kontakta mig om du har frågor eller är intresserad av en individuell kurs tillsammans med mig, det går bra att ta med din partner eller en vän – du bestämmer själv utifrån ditt behov.
   • Mina kurser på Medborgarskolan i Uddevalla och Trollhättan förväntas komma igång till våren 2024, kontakta mig på sms om du har frågor kring detta, 0733933633, information kommer att publiceras här och på Medborgarskolans hemsida.

   GravidMassage
   Boka via sms eller e-post

   • Vi börjar med ett förberedande samtal
   • Fotbad och benmassage
   • Sittande massage till Gravid
   • Avspänningsmassage till Gravid

   Läs mer nedan!

   Att vara i ditt andetag stödjer kroppens lugn & ro hormoner.

   GravidYoga.

   ”Inget är mer kroppsligt än att vara gravid och att föda.”

   Citat från deltagare:

   ”Jag har fått lära känna min kropp och lyssna på kroppens signaler, att hantera nuet.”
   ”Jag har lärt mig att gå utanför min komfort-zon och kursen har tvingat mig att koppla av i positiv anda, vilket lett mig till att prioritera det i andra stunder i vardagen.”
   ”Jag har lärt mig och tränat på hur jag ska hantera rädsla och smärta.”
   ”Allt! stämningen, hitta mitt inre lugn och mental närvaro och förberedelser.”
   ”Andningen och avslappningen har varit viktigast för mig.”
   ”Andningen har jag använt mig av mycket och tränat hemma.
   ”Skönt att komma ned i avslappning.”
   ”Det har varit en väldigt skön stund i veckan att gå på GravidYogan.”

   Läs mer om GravidYogan nedan.

   GravidMassage.

   ”Inget är mer kroppsligt än att vara gravid och att föda.”

   Erfarenheterna kring massagens många fördelar för den Gravida är erhållna genom många års praktik. Idag finns också forskning som stödjer dessa erfarenheter. Massage är en bra metod för att få möjlighet att känna efter vad kroppen behöver. Massagen kan vara ett effektivt redskap för att få en djupare kontakt med kroppen. Det blir lättare att tolka, tackla och reagera på värk, smärta och ansträngning. Oxytocinet som betyder ”snabb förlösning” upptäcktes 1906 av en forskare vid namn Dale. Oxytocinet är kroppens egna ”må bra hormon” som ökar upplevelser av lugn och harmoni samtidigt som stress och oro minskar. Beröring ger olika former av respons som påverkar kvinnan fysiskt, biokemiskt och psykiskt. Bland flera effekter av massagen är ” stödjer till djupare sömn, djupare andning och djup avslappning.

   • Vi börjar med ett förberedande samtal.
   • Fotbad och benmassage.
   • Sittande massage till Gravid
   • Avspänningsmassage till Gravid

   GravidYoga. Stärker kropp & själ.

   Öka din trygghet, vila i ditt andetag och bli mer avslappnad. Minska rädslan som i sin tur minskar upplevelsen av smärta. Öka Oxytocinets inflöde som stödjer kroppens naturliga respons på födandet. GravidYoga är en terapeutisk Yogaform som är specifikt skapad för den gravida. Vi övar långsamhet, närvaro i kropp och andetag, tillsammans med bebis i magen görs mjuka Yogarörelser. Vi övar djupavslappning, att vara kvar i andetaget oavsett vad som pågår. Vi övar uthållighet, att släppa kontrollen och låta kroppen arbeta utan att bli störd av tankar som stör. Vi mediterar.

   Se även det intressanta Reportaget (våren 2020) på MediYoga.se om senaste forskningen kring GravidYoga.

   MediYoga för nybliven mamma

   Pröva MediYogans hälsoeffekter. Kroppslig och själslig återterhämtning efter graviditet och förlossning. MediYoga är en terapeutisk yogaform för alla. Du kan även sitta på stol. Du övar utifrån din dagsform, i din takt och gör det bekvämt för dig. Här skaffar du ett verktyg där du övar att andas dig till en lugnare tillvaro som stödjer upplevelsen av att vara trygg. Du kommer att minska ditt stresspåslag. MediYoga erbjuder lugna rörelser, andningsövningar, meditationer, djupavslappning och fokuspunkter.