GravidYoga GravidMassage MediYoga

Marianne Torstensson, leg. Barnmorska & MediYoga lärare | M Yoga

Marianne Torstensson

Marianne Torstensson

TaktiPro, originalmetoden, grund Taktil massage. GravidYoga / MediYogalärare. Styrelseledamot i Mediyogaförbundet. Leg Sjuksköterska, Specialist Psykiatri, Leg Barnmorska. Vårdlärare, Fil. kand. ”Dans inom omvårdnad”

Mitt yrkesliv

Min erfarenhet från mitt 50 åriga yrkesverksamma liv inom hälso- & sjukvård har jag mött människan under hela livscykeln. Från den gravida kvinnan, den lilla nyföddas första andetag, till en människas sista andetag och allt däremellan.

2015 skaffade jag mig MediYogautbildning som då inkluderade MediYoga för gravida där jag utifrån barnmorskeperspektivet kunde bistå den gravida. Att kunna bistå, stödja starten i livet ser jag som det viktigaste uppgiften för främjandet av hälsa för framtiden. För kvinnan, lilla nyfödda, partner och samhället. Sedan 2015 har jag guidat GravidYoga- & MediYogaklasser.

Jag har även tidigare fått möjligheten att utifrån psykiatrisjuksköterske-perspektivet implementerat MediYogaklasser på två Öppenvårds Psykiatriska mottagningar. Ett verktyg som blev ett viktigt komplement till sjukvårdande behandling.

”Om du är hemma i din kropp är du hemma överallt!”

J Kabat - Zinn

Citat jag gillar!

”Det roliga, lustfyllda och det djupaste allvarliga är två sidor av samma mynt.”

”Förändra din inre värld och du förändrar därmed den yttre.”

”Du är mer än dina tankar och dina känslor, du är mycket mer än det.”

”Andetaget förkroppsligar dig och är länken mellan kropp och själ.”

”Kroppen är din hemadress.”

Om mig

Viktigaste i mitt liv är mina tre barn, idag vuxna självständiga. Inget har varit viktigare än att söka skapa relationer som bär. Att föda ett nytt liv till världen har lärt mig mest om det viktigaste i livet. Barnbarnen som kommit fortsätter att göra mig förundrad över ett barns utveckling, från mammas mage uti livet med första andetaget och sedan hela fortsättningen till vuxen.

Det har varit viktigt för mig att finna någon slags sanning ”att insida och utsida stämmer överens” för att må så bra som möjlig. Kanske därför har jag under hela livet hämtat livsenergi genom rörelse, rytm, musik & dans, specifikt ”de 5 rytmerna” som jag utövat de senaste 20 åren. Även har färg och form varit en viktig del i detta att berika och stärka ”insida mot utsida”. Olika Yogaformer har det senaste decenniet kommit att betyda mycket för mig. MediYoga för mig är Yogaformen som på bästa sätt för in mig bakom tankar, känslor till ett stilla rum. Lugna djupa andetaget oavsett vad som pågår.

Välkommen att boka din stund

Vill du anmäla dig till någon av mina kurser i yoga eller få massage, välkommen att kontakta mig via mejl eller skriv ett sms, så kontaktar jag dig inom en dag. Glöm inte att även skriva vad du vill boka.

Kom själv, kom med din partner eller/och på någon av mina yogaklasser.