Massage för dig som är gravid

GravidMassage ger dig och bebis en välbehövlig paus och ökat välbefinnande.

GravidMassage

GravidYoga

Sidan är under uppbyggnad. Här kommer du att hitta text om GravidMassage.

Om du upplever ohälsa, är sjuk eller är nybliven mamma och önskar få Taktil Massage så kan jag ge dig det. Jag är utbildad i TaktiPro metoden på grundnivå/originalmetoden. Det är en varsam massagemetod som ges på händer, fötter och rygg enligt patientens önskan.

Genom mitt arbetsliv har jag lärt mig hur viktigt mitt bemötande är för att skapa förtroende och trygghet. Viktigaste för en människa som är i behov av vård är att hen ska kunna känna tillit. Att vårdaren är någon man kan lita på. Vi berör varandra på olika sätt t ex genom vår ögonkontakt eller beröring av varsamma respektfulla händer i själva vårdandet. Om en människa blir sjuk eller hamnat i obalans och/ eller  kanske blivit sängliggande så kan Taktil massage minska oro, ångest, smärta, förbättra sömnkvaliteten och öka välbefinnandet.

TaktiPro heter originalmetoden för taktil massage. Beröring har en central roll inom omvårdnad. Enligt Siv Ardeby (som skapade Taktipro metoden) är beröring som en bro mellan kropp och själ. Beröring är viktig för upplevelsen av sin kropp, kroppsuppfattning. Som till exempel när människan känner oro inombords, ångest och kaos är det som om kroppens gräns även blir diffus eller när man på grund av förlamning, ålder eller sjukdom inte kan röra sig själv avtar känslan av kroppsgränser.  Taktil massage kan också ge den nyblivna mamman en djup avslappning som kan vara välbehövligt under första tiden då ”det nya livet” börjar och allt kan kännas ovant och tröttheten kan kännas övermäktig. 

Studier har visat

Vid Taktil massage aktiveras oxytocin som i sin tur aktiverar parasympatiska nervsystemet. Kroppen reagerar genom att andningen blir långsam, hjärtat lugnar sig, blodtrycket sjunker och stabiliseras. Mag-tarmkanalens rörelse ökar, musklerna slappnar av och återhämtning sker och

  • Mindre rädsla                                                                                 
  • Stimulerad mjölkproduktion
  • Dämpad ångest                                                                                                    
  • Amning
  • Minskade aggressioner                                            
  • Lugn och ro
  • Lindrad smärta                                                                               
  • Sänkt blodtryck
  • Sårläkning stimuleras